Quiz

De BRUZZKet-Quiz: Kom meer te weten over de antwoorden (30)

© Wtnschp/VUB

Elke maandag test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd. Na de quiz kan je dit artikel lezen om meer uitleg te krijgen over de quizvragen. 🤓

1. Hele klas in Ukkel moet uur rechtstaan omdat sommige kinderen zich niet gedragen

school_straf_2.jpg
© Photo News

In een school in Ukkel kreeg een hele klas straf, omdat enkele leerlingen zich niet goed gedragen hadden. De leerlingen van een klas in het tweede middelbaar moesten allemaal een uur lang rechtstaan achter hun stoel met hun armen over elkaar.

Een ouder ging hier niet mee akkoord en diende een klacht in.

2. Daan gaat naar het wereldkampioenschap Robotica in Texas

dsc00237.jpg
© BRUZZKet

Daan maakt als hobby robots bij Nooby.tech in Ukkel. Zijn team is gewonnen op het Belgisch kampioenschap binnen hun leeftijdscategorie.

Dat betekent dat ze nu dus naar het VEX Wereldkampioenschap Robotica mogen in Dallas in de Verenigde Staten. Dit gaat door van 28 tot 30 april.

3. Honderden kinderen kregen donderdag buiten les

buitenlesdag.jpeg

Donderdag kregen honderden leerlingen voor een keer buiten les tijdens de Buitenlesdag. Voor één dag worden speelplaatsen, parkjes en sportterreinen omgetoverd tot een klaslokaal.

Er zijn 14 Brusselse scholen en 150 Vlaamse scholen die meededen met de achtste Buitenlesdag.

4. Parc de Forest wordt 'Bospark'

Verkeersborden in tweetalig Brussel, het levert vaak grappige bloopers op. Zo werd op een verkeersbord in Brussel het Park van Vorst vertaald naar het 'Bospark'. Dit is een letterlijke vertaling van de Franse naam 'Parc de Forest'.

bospark.jpg
© BRUZZ

5. Kinderen zijn dokter voor een dag in het Teddy Bear Hospital van UZ Brussel

teddy_bear_hospital.jpg
© Wtnschp/VUB
| Archiefbeeld

In het kinderziekenhuis van het UZ Brussel kregen kinderen zaterdag de kans om voor een dag dokter of kinesist te zijn bij het Teddy Bear Hospital. Samen met hun zieke teddybeer konden ze op een speelse manier het ziekenhuis ontdekken en kennismaken met de zorgverleners.

Zo wil het UZ Brussel ervoor zorgen dat kinderen een positieve kennismaking hebben met de zorg en minder schrik hebben van het ziekenhuis.

BRUZZKet Quiz

Elke week test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd.

Lees meer over