Niets beter om je onder te dompelen in een land en haar cultuur dan via haar keuken. De leerlingen van basisschool Pistache vonden dit heerlijke Congolese gerecht dat je makkelijk zelf kan maken.
Ingrediënten
Dit heb je nodig om deze lekkere maaltijd te maken:
- kippenboutjes
- diepvries spinazie
- bakbanaan
- chikwangue (een soort maniok)
- yam (een eetbare wortelknol)
- kruidenmengeling naar keuze
- ajuin
Al deze ingrediënten kan je kopen in de Matongé-wijk.
Zo maak je het gerecht
- Stoof een ajuintje en voeg de diepvries spinazie toe
- Schil de yam en kook deze enkele minuten in kokend water
- Pel de bananen, snij ze in schijfjes en frituur ze
- Warm de chikwangue op in de microgolf-oven zodat je ze nadien makkelijk kan pellen
- Frituur of bak de kip nadat je ze gekruid hebt
Smakelijk !
De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van basisschool Pistache uit Schaarbeek gingen op zoek naar de koloniale sporen van Congo in Brussel en dachten na over hoe we met dat verleden moeten omgaan.