Quiz

De BRUZZKet-Quiz: Kom meer te weten over de antwoorden (32)

© Belga

Elke maandag test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd. Na de quiz kan je dit artikel lezen om meer uitleg te krijgen over de quizvragen. šŸ¤“

1. Test de hele maand gratis sporten uit tijdens mei is jouw sportmaand

h.png
© sport in brussel

Tijdens 'Mei is jouw sportmaand' kan je de hele maand gratis mee sporten bij verschillende clubs in Brussel. Zo kan je de organisatie, de andere sporters en de trainers al een beetje leren kennen. Dan kan je gemakkelijker kiezen welke sport je volgend jaar wil doen.

Op de website van Sport in Brussel kan je op een kaartje kiezen bij welke club je graag eens langsgaat.

2. Brussel tien dagen in regenboogkleuren voor Brussels Pride Week

pride.jpg
© Cato Beljaars

Woensdag ging de Brussels Pride Week van start met als thema 'Overal Veilig'. Daarmee bedoelt de organisatie dat iedereen, zonder te kijken naar wie je bent of waar je vandaan komt, zich vrij moet kunnen voelen.ā 

Tien dagen lang zijn er allerlei concerten, voorstellingen en workshops rond dit thema. Zaterdag 18 mei wordt de week afgesloten met de Brussels Pride Parade, een grote optocht door de straten van Brussel.

3. Spotted: noorderlicht boven Brussel

7674de7f-whatsappimage2024-05-11at123141.jpeg
© BRUZZ

Vrijdagavond kon je boven Brussel het noorderlicht zien. Dat is een natuurfenomeen waarbij je golven van licht hoog aan de hemel kunt zien.

Normaal doet het zich vooral voor in gebieden rond de Noordpool, maar nu kon je het dus ook zien in Brussel en andere Europese steden.

Mensen deelden op sociale media massaal foto's van een rode, paarse of groene gloed aan de hemel.

4. Union wint bekerfinale

union_bekerfinale.jpg
© BRUZZ

Dondernamiddag speelde Union tegen Antwerp de finale van de Beker van Belgiƫ in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion.

Na een intense wedstrijd won de Brusselse voetbalploeg Union de match met 1-0. Zo winnen ze hun eerste trofee sinds 89 jaar.ā 

5. Mustii haalt finale van het Eurovisiesongfestival niet

mustii_eurovision.jpg
© Belga

De Brusselse Mustii is donderdag op de halve finale van het Eurovisiesongfestival met zijn liedje 'Before the Party's Over' op de dertiende plaats geƫindigd. Daardoor mocht hij niet door naar de finale.

Zaterdag won de Zwitser Nemo met 'The Code' het Eurovisiesongfestival.

Lees meer over