Quiz

De BRUZZKet-Quiz: Kom meer te weten over de antwoorden (33)

© Gemeente Sint-Joost

Elke maandag test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd. Na de quiz kan je dit artikel lezen om meer uitleg te krijgen over de quizvragen. 🤓

1. Paus Franciscus komt in september naar Brussel

pope.jpg
© UN Refugees

Paus Franciscus komt van 26 tot 29 september naar ons land. Hij zal Brussel, Leuven en Louvain-la-Neuve bezoeken. De Belgische Katholieke Kerk heeft het over 'een bijzonder aangename verrassing'. Vooral omdat de paus maar heel weinig Europese landen bezoekt, laat staan in West-Europa.

De paus bezoekt Leuven, omdat de katholieke universiteit daar z'n 600e verjaardag viert. Hij zal misschien ook een bezoek brengen aan de Basiliek van Koekelberg.

2. Het thema van de Pride 2024 is 'Overal Veilig'

2b.jpg
© Cato Beljaars

Zaterdag kleurden de straten van Brussel in alle kleuren van de regenboog tijdens de jaarlijkse Brussels Pride Parade. 🏳️‍🌈

Dat is een grote optocht voor iedereen die gelooft in gelijkheid en diversiteit, en voor hen die anderen accepteren zoals ze zijn.

Het thema was 'Overal Veilig'. Daarmee bedoelt de organisatie dat iedereen, zonder te kijken naar wie je bent of waar je vandaan komt, zich vrij moet kunnen voelen.⁠

3. Club Brugge maakt het meeste kans op de landstitel

3.jpg

Anderlecht verloor zondagavond met 0-1 van Club Brugge tijdens de voorlaatste speeldag in de Champions' Play-offs.

Dankzij de overwinning heeft Club Brugge een stevige kans op de landstitel. Club Brugge gaat de laatste speeldag in met een voorsprong van drie punten op Union Sint-Gillis en Anderlecht.

Spannend! 🤞

4. Studenten kamperen op de VUB-campus voor Palestina

4eb3b10f-ph5c9255.jpg
© BRUZZ

VUB-studenten blokkeren een studeerlokaal voor een pro-Palestijnse actie. Ze willen dat de VUB stopt met samenwerken met Israëlische instellingen.

Ook het personeel, zelfs enkele professoren, komen bij elkaar om te praten over de actie. Er wordt zelfs gesproken over staken.

5. Derde editie van carnaval in Sint-Joost

dsc_3349_copie2-min.png
© Gemeente Sint-Joost

De inwoners van Sint-Joost-ten-Node hebben er een gezellige Pinkstermaandag opzitten. Ze werden namelijk getrakteerd op de derde editie van het carnaval van de gemeente.

Meer dan 600 artiesten hebben de straten tot leven gebracht, en de drie reuzen van Sint-Joost konden natuurlijk ook niet ontbreken.

Het carnaval moet een weerspiegeling zijn van de diverse gemeente die Sint-Joost is.

BRUZZKet Quiz

Elke week test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd.
Lees meer over