De BRUZZKet-Quiz: Kom meer te weten over de antwoorden (36)

Elke maandag test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd. Na de quiz kan je dit artikel lezen om meer uitleg te krijgen over de quizvragen. 🤓

1. Moslims vierden zondag het Offerfeest

offerfeest.jpg

Zondag vierden veel mensen het Offerfeest, een heel belangrijk feest voor moslims. Normaal gesproken slachten ze een schaap of lam als onderdeel van de traditie.

Dit jaar kunnen moslims in Brussel geen schaap of lam slachten op slachtvloeren, dat zijn plekken die speciaal hiervoor tijdelijk worden vrijgemaakt. Het is verboden in Brussel om een schaap te slachten buiten een slachthuis.

2. Nieuwe boulderzaal in Sint-Gillis

boulderzaal.jpg
© Arkose

Goed nieuws voor mensen die van klimmen houden. Het Franse bedrijf Arkose, met ook een klimzaal op de Groendreef in Brussel, heeft toestemming gekregen om een tweede klimzaal te bouwen in Sint-Gillis.

De nieuwe klimzaal komt in een oude autogarage in de Verheggenstraat, vlak bij de gevangenis. Het gebouw wordt omgebouwd tot een sportzaal van ongeveer 2.000 vierkante meter. Bij boulderen klim je zonder touw op een rotswand die maximaal 4,5 meter hoog is.

3. Helft van de Brusselse chirogroepen nog op zoek naar leiding

chiro.jpg

De Brusselse jeugdbewegingen hebben moeite om genoeg leiding te vinden voor de zomerkampen. Zo is Chiro Vorst dringend op zoek: "We hebben al vijftig kinderen die zich hebben ingeschreven, maar we missen nog drie leiders."

Chiro Vorst is niet de enige groep met dit probleem. De helft van de Brusselse chirogroepen heeft een tekort aan leiding. De stadswerking van de chiro in Brussel ondersteunt de leiding nu bij het vinden van oplossingen.

4. Nieuw voetbalveld in Anderlechtse wijk Peterbos

voetbalveld.jpg

In de Anderlechtse wijk Peterbos is een gloednieuw voetbalplein geopend. Elke avond zullen jongeren van de jeugdwerking D’Broej er kunnen trainen.

De Peterboswijk komt regelmatig negatief in het nieuws door drugsoverlast. Maar initiatieven zoals dit nieuwe voetbalveld zorgen voor een meer leefbare wijk en houden drugs er weg.

5. Niet overal genoeg groen in de Brusselse basisscholen

basisschool.jpeg

Sommige scholen staan vol bomen, gras of ander groen. In andere scholen vind je dan weer enkel beton terug. De ene speelplaats heeft dus meer groen dan de andere.

Dat heeft een invloed op het welzijn van de leerlingen. Want een groene omgeving zorgt voor minder stress en een betere gezondheid.

BRUZZKet Quiz

Elke week test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd.
Lees meer over