Quiz

De BRUZZKet-Quiz: Kom meer te weten over de antwoorden (41)

Elke maandag test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd. Na de quiz kan je dit artikel lezen om meer uitleg te krijgen over de quizvragen. 🀓

1. Auto’s mogen Brussel niet binnen tijdens Autoloze Zondag

f22390a0-whatsappimage2024-09-22at103527.jpeg
© DVLKO

Vorige week was de ‘Week van de Mobiliteit’, en zoals elk jaar werd die afgesloten met Autoloze Zondag.

Een hele dag mochten er geen auto’s, behalve taxi’s, rondrijden in Brussel. En dat maakte van Brussel voor één dag de grootste autovrije zone van heel Europa.

Er was ook minder luchtvervuiling en lawaai in de stad tijdens deze Autoloze Zondag, zegt overheidsdienst Leefmilieu Brussel.

2. David Hubert voorlopig nieuwe trainer Anderlecht

835c5fc6-brianr1.jpg
© PhotoNews

Hubert vervangt trainer Brian Riemer. Die coachte bijna twee jaar lang de eerste ploeg maar werd vorige donderdag ontslagen. De reden daarvoor: het spelniveau van de afgelopen weken was niet goed genoeg.

De club is nu op zoek naar een nieuwe trainer. In de tussentijd neemt David Hubert die rol even over. Hij coachte tot nu toe de beloftenploeg van Anderlecht.

3. World Cleanup Day: vrijwilligers verzamelen afval in en rond het kanaal

afbeelding_van_whatsapp_op_2024-09-20_om_14.16.38_5a1fffad.jpg

503 kilogram. Zo veel afval verzamelden meer dan 300 vrijwilligers vrijdag in en rond het kanaal, ter hoogte van de Akenkaai. Dat deden tijdens de ‘World Cleanup Day’, een dag waarop mensen in heel de wereld opruimacties organiseren.

Opruimacties als deze zijn heel belangrijk, zegt de organisator van het evenement. Want er is nog steeds veel vervuiling op straat en in het water, en dat is niet alleen slecht voor de natuur maar ook voor onze gezondheid.

4. Nieuw hondenfestival ‘Woofstock’ komt binnenkort naar Thurn & Taxis

3330ea16-8cc7e2d4-3c46-8694-3946-7569a34ac21a.jpg

Zondag 20 oktober gaat de eerste editie van het hondenfestival door. Honden en hun baasjes zullen er samen kunnen meedoen met yogalessen, hondenshows of verschillende workshops zoals hondenmassages leren geven.

5. Vrouw bevallen in metrostation Beekkant

20180112_metro_beekkant_sint_jans_molenbeek_openbaar_vervoer_mobiliteit_c_photonews.jpg
© PhotoNews

Een opvallend bericht dat de MIVB vorige week op haar sociale media plaatste: “Afgelopen zondag kreeg de MIVB haar eerste 'metrobaby'”.

De zwangere vrouw was met haar gezin in het metrostation Beekkant, toen ze opeens weeën kreeg. Dat zijn een soort krampen die starten net voor de bevalling. Het gezin heeft daarom de hulpdiensten gebeld, en die hebben haar helpen bevallen in het station.