Quiz

De BRUZZKet-Quiz: Kom meer te weten over de antwoorden (42)

© Belga

Elke maandag test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd. Na de quiz kan je dit artikel lezen om meer uitleg te krijgen over de quizvragen. 🤓

1. WK wielrennen 2030 zal in Brussel doorgaan

Het WK wielrennen van dit jaar in Zürich is nog maar net achter de rug, maar wielerfans kijken nu al uit naar de volgende editie. Binnen 6 jaar zal dat voor de eerste keer ooit in Brussel zijn.

Het parcours voor het WK in 2030 is nog niet volledig uitgestippeld, maar het zal in ieder geval door de drie gewesten lopen. En Brussel staat daarin natuurlijk centraal, met een finish die zo veel mogelijk in het centrum zal liggen.

2. Restaurant Bouillon heeft beste garnaalkroket van Brussel

46986f9d-croquette-gagnants.jpg

Zaterdag werd voor de vijfde keer de Brusselse wedstrijd voor de beste garnaalkroket gehouden. Die heeft restaurant Bouillon gewonnen. Het restaurant mag nu een jaar lang zeggen dat het de beste garnaalkroket van Brussel maakt.

Op de tweede en derde plaats komen Brasserie Ommegang en Lola, net als Bouillon allebei in het centrum gelegen.

3. Brussel Helpt steunt dit jaar vzw Accolage

Op 23 november is het weer zover! Dan is het de Grootste Spaghettislag ter Wereld, georganiseerd door BRUZZ. Overal in Brussel wordt spaghetti gemaakt om geld in te zamelen voor een goed doel.

Dit jaar gaat het geld naar vzw Accolage. Dat is een organisatie die zich inzet tegen eenzaamheid bij ouderen.

Wil je zelf ook spaghetti maken of eten om deze organisatie te steunen? Lees er alles over op de website van Brussel Helpt.

c4a876be-banner-voorstel3.png

4. Handbiker Maxime Hordies wint goud op WK wielrennen

d4c8c590-whatsappimage2024-09-05at131528.jpeg
© Belga

Hordies won een maand geleden nog een zilveren medaille op de Paralympische Spelen. Tijdens het WK in Zürich afgelopen week doet hij het nog beter, en behaalt hij goud in de wegrit van de H1-klasse. Dat is de klasse voor atleten met de zwaarste handicap.

Eerder in hetzelfde kampioenschap behaalde hij ook al een bronzen medaille in de tijdrit, opnieuw in de H1-klasse.

5. 3.200 lopers halen bijna 2 miljoen euro op voor KickCancer

5fe1e3c0-cc698e19-f9e6-48ac-88bf-0d71fcf41b74.jpg
© Xavier Lejeune/KickCancer

Zondag was het de 7de editie van Run To Kick, de jaarlijkse solidariteitsloop van KickCancer. Dat is een organisatie die zich inzet voor kinderen met kanker.

De lopers kwamen samen in Ter Kamerenbos om 2, 5 of 10 kilometer te lopen of wandelen. Ze haalden een recordbedrag van 1.975.423 euro op. Dat gaat dit jaar allemaal naar onderzoek naar hersentumoren bij kinderen.