Quiz

De BRUZZKet-Quiz: Kom meer te weten over de antwoorden (45)

© Maya

Elke maandag test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd. Na de quiz kan je dit artikel lezen om meer uitleg te krijgen over de quizvragen. 🤓

1. Eerste editie van Woofstock, festival voor honden en baasjes, vindt plaats in Brussel

woofstock.jpg
© DVLKO

Op zondag was in Tour & Taxis de allereerste editie van Woofstock, een feest voor honden en hun baasjes. Het hele festival draait om de speciale band tussen mensen en hun honden.

Bezoekers konden meedoen aan verschillende leuke activiteiten zoals trainingen, yogalessen voor baasjes en hun honden (ook wel 'Doga' genoemd), en nog veel meer.

2. Tienduizenden jongeren zetten hun jeugdbeweging in de kijker

jeugdbeweging.jpg
© BRUZZKet

Op vrijdag was het weer de jaarlijkse Dag van de Jeugdbeweging, waarop tienduizenden kinderen en jongeren in Vlaanderen en Brussel hun jeugdbeweging vieren. "Het is een moment om te feesten, maar ook om te laten zien hoe belangrijk jeugdbewegingen zijn," zeggen de organisatoren.

Op deze dag worden alle jongeren en vrijwilligers die zich inzetten voor de jeugdbeweging extra in de bloemetjes gezet. Iedereen die vrijdag zijn jeugdbewegingskleren draagt, krijgt iets leuks, zoals een gratis ontbijt, spelletjes, sportactiviteiten, optredens en andere leuke dingen.

3. Onze premier en de Zweedse premier leggen bloemen neer tijdens herdenking van de aanslag

b79549c3-whatsappimage2024-10-16at103447.jpeg
© Kevin Van den Panhuyzen
| Bloemenkransen werden neergelegd op de plek van de aanslag.

Een jaar geleden schoot Abdesalem Lassoued in Brussel drie Zweedse voetbalsupporters neer. Twee van hen zijn daarbij gestorven. Op 16 oktober 2024, precies een jaar later, komen belangrijke mensen, zoals de Zweedse premier en de burgemeester van Brussel, samen om de slachtoffers te herdenken.

De dader, Lassoued, zei later dat hij de aanslag deed omdat hij werd geïnspireerd door een gevaarlijke groep, Islamitische Staat (IS), die de aanslag ook zelf goedkeurde.

4. 'Julie Zwijgt': een film over een vijftienjarige tenniskampioene uit het Brusselse

julie_zwijgt.jpeg

Julie Zwijgt is een film die zonet in de filmzalen is verschenen. Het is de eerste film van de Brusselse regisseur Leonardo van Dijl.

Het gaat over een 15-jarige tenniskampioene uit Brussel die onder grote druk staat om iets te zeggen over haar coach. De coach werd door haar tennisclub geschorst na een probleem met een andere speelster.

5. Vrijwilligers ruimen zwerfvuil tijdens Dag van het Zoniënwoud

zonienwoud.jpg

Op zondag 20 oktober wordt de Dag van het Zoniënwoud gevierd. Jammer genoeg heeft niet iedereen respect voor het bos, dat blijkt aan het zwerfafval te zien onder de brug van Hermann-Debroux.

Het is een bekende plek, en daarom hebben vrijwilligers daar een opruimactie gehouden. "Het zou beter zijn geweest als dit niet nodig was," zeggen ze.

BRUZZKet Quiz

Elke week test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd.