Updated: 15-04-2020 - 15:55
Heb jij op pasen ook ontelbare paaseieren geraapt en liggen ze ergens te smelten in een mandje? Dan heeft Salma dé oplossing: een paastaart!
Dit artikel en recept schreef Salma vlak na pasen 2018 voor BRUZZKet. Het recept smaakt nog even lekker als toen en dus delen we het graag opnieuw met jou. ?
Dit heb je nodig:
- Benodigdheden:
- 400 ml room
- 200 gr chocolade
- Een kopje koffie
- Boudoirkoekjes
- Springvorm (speciale bakvorm)
- Bakpapier
- Kleine chocolade eieren
Zo ga je te werk:
- Smelt de reep chocolade in 200 ml room.
- Meng het geheel. Dit is nu een, Ganache (= een zachte chocolade botercrème).
- Laat het daarna minimum 2 uur afkoelen in de koelkast.
- Meng het met een mixer tot een mousse.
- Neem een springvorm en bekleed de vorm met bakpapier.
- Maak koffie en dop de lange vingers erin. Leg ze op de bodem en zet ze rechtop tegen de rand van de bakvorm.
- Vul een deel met de ganache en leg dan weer een laag koekjes erop. Zo ga je verder tot de vorm helemaal gevuld is.
- Eindig met een laag crème fraîche (= 200 ml opgeklopte room) en start met versieren.
- Leg er chocolade eitjes bovenop. Heb je nog een groot ei? Maak er voorzichtig een gat in en vult het op met crème. Een mooi lintje er rond en klaar!
Smakelijk!